Aktuelnosti

Aktuelnosti iz LOKa

10.03.2010.

„Dan otvorenih vrata LOK MKF“

Dan otvorenih vrata“ jedinstvena je prilika da se sadašnji i potencijalni klijenti LOK MKF u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi iz prve ruke upoznaju sa aktuelnom paletom kreditnih proizvoda u LOK-u sa posebnim naglaskom na povoljne kreditne linije za razvoj poslovnih aktivnosti u saradnji sa Evropskom Investicijskom bankom. 


U narednom periodu MKF LOK će organizirati još druženja u gradovima širom Bosne i Hercegovine.01.01.2010.

Sretna Nova 2010. godina

SRETNA NOVA 2010. GODINA

23.12.2009.

100 dječijih osmijeha - Humanitarna akcija zaposlenika LOK MKF

Humanitarna akcija pod nazivom „100 dječijih osmijeha“ pokrenuta je i ove godine na nivou Mikrokreditne fondacije LOK. U spomenutoj akciji učešće je uzelo svih 320 zaposlenika LOK MKF sa područja cijele Bosne i Hercegovine.
Svojim ličnim prilozima za novogodišnje paketiće zaposlenici LOK MKF su ove godine omogućili poklanjanje paketića djeci iz socijalno najugroženijih kategorija i na ovaj način izmamili osmijehe ukupno 150 djece. Danas su bila sretna djeca iz: Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo, Centra „Zaštiti me“ iz Banja Luke, Doma za nezbrinutu djecu „Duga“ Gradačac, Centra za djecu bez roditeljskog staranja Kulen Vakuf, ustanove „Centar za socijalni rad Grada Mostara“, dječijeg sela mira „Turija“ u Lukavcu kao i djeca iz odredjenog broja socijalno ugroženih porodica na području cijele BiH.

„Ovakve akcije doprinose razvijanju osjećanja prema drugom i za drugog kao i izgradjivanju zdrave organizacijske klime i osjećaja društvene odgovornosti „ rekla je gospodja Almedina Čaušević –Esko Izvršni direktor za ljudske resurse LOK MKF.


09.12.2009.

LOK uručio nagradu džudisti Amelu Mekiću, bronzanom na Mediteranskim Igrama

Na jučerašnjoj svečanoj Skupštini Olimpijskog Komiteta BiH održanoj u Olimpijskom muzeju u dvorani Zetra u Sarajevu nosiocima medalja na međunarodnim takmičenjima dodijeljene su novčane nagrade. Nagrade i zahvalnice nosiocima medalja uručili su predstavnici partnera Olimpijskog Komiteta. Našem džudisti Amelu Mekiću, nosiocu bronzane medalje na Mediteranskim Igrama, nagradu i zahvalnicu uručila je gdja Almedina Čaušević Esko, izvršni direktor za ljudske resurse LOK MKF.
Nakon dodjele nagrada sportistima treći član Predsjedništva OKBiH Siniša Kisić podijelio je zahvalnice poslovnim partnerima. Kao dugogodišnjem partneru OK BiH, zahvalnicu za LOK MKF primila je gdja Almedina Čaušević Esko, izvršni direktor za ljudske resurse LOK MKF. Uručena zahvalnica još jedna je potvrda trajnog opredjeljenja LOK MKF da pomaže razvoj bh sporta i podrži nastup naših uspješnih sportista na medjunarodnim takmičenjima.

26.11.2009.

Ugovor izmedju Evropske Investicijske Banke i LOK Mikrokreditne fondacije Sarajevo

Delegacija Evropske Investicijske Banke (EIB) posjetila je danas Centralni ured LOK Mikrokreditne fondacije Sarajevo.
Ovom prilikom su direktor LOK Mikrokreditne fondacije gdin. Nusret Čaušević i potpredsjednik Evropske Investicijske Banke gdin Dario Scannapieco ozvaničili potpisani Ugovor vrijedan 10 miliona eura (+ 10 miliona eura) kreditnih sredstava.
Sredstva odobrena od strane Evropske Investicijske Banke namjenjena su za finansiranje mikro i malih preduzeća kao i za podršku novim poslovnim aktivnostima, a biće distribuirana kroz mrežu od 85 terenskih kancelarija LOK MKF na području cijele Bosne i Hercegovine.
Vrijedno je pomenuti da Evropska Investicijska Banka po prvi put daje podršku nekoj mikrokreditnoj instituciji, a samim time i svim inovativnim poduzetnicima koji imaju slab ili nikakav pristup formalnom finansijskom sistemu.
Ovom prilikom potpisan je i prvi zahtjev za kredit iz sredstava ozvaničenog Ugovora od strane kompanije za prikupljanje i preradu industrijskog otpada iz Travnika. Sredstva za koja je podnesen kreditni zahtjev će biti iskorištena za dalji razvoj postrojenja za recikliranje.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća strana