Aktuelnosti

Aktuelnosti iz LOKa

22.10.2009.

Peta konferencija gradonačelnika i civilnog društva u Zenici

Peta konferencija gradonačelnika i civilnog društva u Bosni i Hercegovini održana je od 19. do 21. oktobra u Zenici.
Organizator konferencije je Međunarodni centar za mir Sarajevo (IPC), a domaćin je načelnik općine Zenica Husejin Smajlović, dok su pokrovitelji predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope.
Konferenciju su podržali Mikrokreditna fondacija LOK, UNFPA, Direkcija za ekonomsko planiranje i Direkcija za evropske integracije BiH.
Dvodnevna Peta konferencija gradonačelnika i civilnog društva završena je usvajanjem preporuka koje će biti upućene svim gradonačelnicima, nevladinim organizacijama, međunarodnim i institucijama Bosne i Hercegovine.
Učesnici konferencije su zaključili da se naredna Konferencija gradonačelnika i civilnog društva posveti promociji strategije ekonomskog razvoja u suradnji sa Direkcijom za ekonomsko planiranje BiH i evroatlantskim integracijama sa Direkcijom za evropske integracije BiH i održi polovinom 2010. godine.15.10.2009.

LOK na Danima jabuke

U Goraždu je i ove godine sajam "dani jabuke" okupio veliki broj izlagača iz BiH i regije. Medju izlagačima je bila i Mikrokreditna fondacija LOK čiji su zaposlenici ovom prilikom promovirali prvenstveno kreditne linije namjenjene podrški i razvoju poljoprivredne proizvodnje, a potom i ostale kreditne linije LOK MKF. U sklopu sajma su i ove godine pored izložbenih štandova, bili organizirani i niz naučnih predavanja i skupova na temu poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje.17.09.2009.

Lok na sajmu Interagro 2009 Bijeljina

Na sajmu "Interagro 2009" u Bijeljini zaposlenici LOK MKF predstavili su kreditne proizvode i usluge LOK MKF svim zainteresovanim posjetiteljima sajma, kao i predstavnicima privrednih subjekata na sajmu.


15.08.2009.

Rafting

Najbolji zaposlenici LOK MKF imali su priliku vidjeti prirodne ljepote mjesta Glavatičevo u Općini Konjic prilikom jednodnevnog Rafting izleta. Spuštanjem niz Neretvu, uživanje u njenoj ljepoti i snazi, izlet u netaknutoj prirodi bili su dovoljan povod da ovakvi izleti za najbolje zaposlenike LOK MKF pređu u tradiciju.

18.07.2009.

Auto-utrka

18. i 19.07.2009. godine održana je međunarodna brdska auto-utrka "Vlasenica 2009." koja se boduje za šampionat BiH. Ovu utrku koja važi za na jednu od najboljih, najatraktivnijih i najbezbjednih staza na prostorima bivše Jugoslavije podržala je i mikrokreditna fondacija LOK te time nastavila saradnju započetu u 2008. godini. Posjetitelji utrke imali su priliku na dane održavanja utrke razgovarati sa kreditnim službenicima LOK MKF koji su im pružali sve potrebne informacije o kreditnim proizvodima i uslugama.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća strana