Aktuelnosti

Aktuelnosti iz LOKa

02.11.2010.

Saradnja LOK MKF & DIGH & HABITAT FOR HUMANITY

Od mjeseca novembra 2010.godine paleta kreditnih linija LOK MKF bogatija je za novu kreditnu liniju namjenjenu poboljšanju uslova stanovanja. Riječ je kreditnoj liniji koja je proizvod partnerstva izmedju neprofitne organizacije Habitat for Humanity (Evropa i Centralna Azija) i LOK MKF. Habitat for Humanity je organizacija koja je globalno posvećena eliminiranju stambenog siromaštva. Od svog osnivanja Habitat je pomogao obnovu više od 350.000 domova širom svijeta.
Kroz ovo partnerstvo LOK MKF će zainteresiranima, a posebno porodicama s niskim primanjima ponuditi dva kreditna proizvoda kako bi poboljšali sveukupne uslove stanovanja.

Sredstva za navedenu kreditnu liniju obezbjedila je organizacija DIGH, a Habitat for Humanity pružio je tehničku pomoć u istraživanju tržišta, razvoju proizvoda, nadzoru projekta i evaluaciji. Kreditni službenici LOK MKF & gradjevinski konsultant LOK MKF su prošli i posebnu obuku koju je organizirao Habitat for Humanity kako bi mogli ocijeniti potrebne intervencije u domu klijenta i savjetovati klijenta o najboljim rješenjima.
Više o kreditnim proizvodima pročitajte u dijelu web stranice pod nazivom "Osnovni proizvodi".

22.07.2010.

Dan otvorenih vrata u Hadžićima

„Dan otvorenih vrata“ u Hadžićima bila je prilika da se sadašnji i potencijalni klijenti LOK MKF u opuštenoj atmosferi iz prve ruke upoznaju sa aktuelnom paletom kreditnih proizvoda u LOK-u sa posebnim naglaskom na povoljne kreditne linije za razvoj poslovnih aktivnosti u saradnji sa Evropskom Investicijskom Bankom.
U narednom periodu slična druženja će biti organizirana i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine.

21.06.2010.

Dan otvorenih vrata u Lukavici

I ovom prilikom u okviru „Dana otvorenih vrata“ sadašnji i potencijalni klijenti LOK MKF su u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi iz prve ruke upoznali se sa aktuelnom paletom kreditnih proizvoda u LOK-u. Dodatno uspješni privrednici su se mogli međusobno upoznati i razmjeniti iskustva i informacije.
U narednom periodu MKF LOK će organizirati još druženja u gradovima širom Bosne i Hercegovine.


05.04.2010.

Uručena donacija Centru za socijalni rad “Duga“ u Gradačcu

05.04.2010 godine predstavnici mikrokreditne fondacije LOK posjetili su Centar za socijalni rad“Duga“ u Gradačcu kako bi uručili prigodnu donaciju u vidu namještaja, garderobe i slatkih paketa.

U ovoj akciju učestvovali su i uposlenici mikrokreditne fondacije LOK koji će i u narednom periodu organizirati slične aktivnosti širom Bosne i Hercegovine. 


18.03.2010.

“Najpoželjniji poslodavac 2010” u kategoriji mikrofinansijskog sektora

Istraživanje je provedeno putem ispitanika iz svih dijelova BiH tokom mjeseca januara i februara 2010 godine. 
Nakon priznanja u 2009. godini, mikrokreditnoj fondaciji LOK pripala je čast da ponovo bude jedan od najpoželjnijih poslodavaca u mikrofinansijskom sektoru i primi drugu po redu plaketu ”Najpoželjniji poslodavac 2010”.
Nagradu je primila Almedina Čaušević-Esko, izvršni direktor za ljudske resurse u MKF LOK. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Slijedeća strana